Liigaviikonloppu Helsingissä

maanantai, joulukuu 3, 2018


PVS miesten liigajoukkue suuntasi viikonloppuna Helsinkiin ja vuorossa oli pelit kahta sarjataulukon kärkiseuraa vastaan. Lauantaina HLK:ta vastaan Patrick taisteli hienosti ja tasaväkisesti suomalais-sveitsiläistä ammattilaista, Henri Laaksosta vastaan. Laaksosen ATP-sijoitus on tällä hetkellä 177 ja parhaimmillaan se on vuosi sitten ollut 93. Ottelu päättyi lopulta 6-4, 6-3 HLK:n hyväksi, mutta geimit olivat tasaisia ja tiukkoja ja peli korkeatasoista. Kakkosten pelissä isäntien Karl Kiur Saar pelasi kuin hurmiossa onnistuen käytännössä kaikessa mitä keksi yrittää. Ottelu HLK:lle 6-2, 6-0. Lähimmäksi voittoa lauantaina pääsi PVS:n kolmospelaaja Tuomas Manner, kun hänen ottelunsa Mikko Rouvalaa vastaan ratkesi HLK:n eduksi vasta super tiebreakissa 11-9. Peli oli todella kutkuttavan jännittävä loppuun asti, kun toisessa erässä ratkaisua myös haettiin tiebrekistä. Lopulta myös nelinpelissä HLK oli vahvempi ja näin helsinkiläisille kirjattiin otteluvoitot 4-0.

Patrick itse kommentoi lauantaita näin: ” HLK:ta vastaan oli upee pelata, kun yleisö oli hyvin mukana ja puitteet olivat erinomaiset. Toki myös mahdollisuus saada pelata maailmanluokan pelaajaa vastaan ja onnistua haastamaan tämä oli upea kokemus, vaikka voitto jäi haaveeksi.” Marcus kommentoi HLK-ottelua näin: ” HLK:ta vastaan oli hieno pelata hyvin järjestetyssä tilaisuudessa. Omalta osalta voitto jäi hyvin kauaksi kun vastustajan hyvä ja oma huono päivä osui just lauantaille.”

Sunnuntaina Talissa oli myös vastassa todella kovat HVS:n pelimiehet. Ykköspelaajana heillä kehissä ammattilainen Patrik Niklas-Salminen (ATP-436). Patrick Stenfors lähti rohkeasti ”lähes-etunimikaimaansa” haastamaan, mutta HVS:n ykkösen ykkössyöttö toimi porilaisten kannalta turhan hyvin. Voitto HVS:lle kirjattiin 6-1, 6-3. Kakkospelaajien taistossa oli HVS:llä myös heittää tuleen ammattilaispeluri, virolainen Kenneth Raisma (ATP-852). PVS:n Marcus Stenforsin peli kulki ja hän taisteli hienosti pelaten kelpo ottelun, mutta lopputulos HVS:lle 6-4, 6-1. Kolmosten ottelussa PVS:n Tuomas Manner taipui Ristomatti Lannetta vastaan lopulta 6-2, 7-5, mutta varsinkin toinen erä ja sen loppuratkaisut olivat jännittäviä ja tiukkoja, HVS joutui pelastamaan siinä useammankin eräpallon. Nelinpelissä Stenforsit pelasivat Niklas-Salmista ja Raismaa vastaan tiukan ja viihdyttävän ottelun, voitto HVS:lle 6-4, 7-6 mutta kuten Niklas-Salminen kommentoi ottelun jälkeen: ”Stenforsin veljekset syötti hyvin läpi ottelun ja breikkiä ei ollu helppo saada”.

Patrickin mietteitä sunnuntaista ja kokonaisuudesta: ” HVS:ää vastaan saumat olivat niukemmat, sillä kovalyöntinen vastustaja nopealla alustalla ei sopinut omaan peliin niin hyvin ja peli oli enemmän selviytymistä yksittäisten onnistumisien saattelemana. Kokonaisuudessaan jäi hyvä fiilis pelillisesti, vaikka voittoja ei tullut. Aina on parantamisen varaa ja juuri nämä kovat pelit näyttävät nämä epäkohdat joihin tulee kiinnittää huomiota tulevaisuudessa.” Ja tässä Marcuksen ajatukset: ” Sunnuntaina HVS:ää vastaan sain oman pelin kulkemaan tosi hyvin, mutta kaksinpelissä vastustaja oli sitten vielä asteen parempi. Nelinpelissä oltiin tosi lähellä voittoa, mutta vastustajat saivat lopulta otettua muutaman tärkeän pisteen enemmän ja voitto meni kotijoukkueelle. Kokonaisuudessaan varsinkin sunnuntain jälkeen jäi hyvä fiilis viikonlopusta. Kovat pelit, joita SM-liigasta saa, on tosi tärkeitä oman kehittymisen kannalta, kun niissä näkee mitä pitää harjoitella, että pystyy vastaisuudessa voittamaan näitä matseja.”

Kokemusta kovista peleistä tuli siis reissulta saaliiksi, mutta valitettavasti tiukoista peleistä ja hyvästä yrityksestä ei nyt tullut palkinnoksi pisteitä Poriin vietäväksi. PVS pystyi kuitenkin hyvin haastamaan äärimmäisen kovatasoiset joukkueet ja paikalle saapuneille tennisfaneille tarjottiin molempina päivinä laadukasta tennistä. Homma jatkuu heti ensi viikonloppuna kotipeleillä, kun vastassa ovat VarTe ja Sata-tennis pääkaupunkiseudulta. Kaikki joukolla mukaan seuraamaan Suomen parasta tennistä ja kannustamaan PVS:ää!

Hienosta taistelusta joukkuetta kiittäen,
-Viljami Laine, kapteeni

Räätälöityt kotisivut tarjoaa: