Tennisliigan päätös

tiistai, tammikuu 29, 2019

26.1. pelattiin viimeinen runkosarjakierros kauden 2018-2019 Teho Sport Tennisliigaa. Tamperella PVS:n joukkuetta vastaan asettui viime kaudella pronssille yltänyt TaTS. Illan aikana nähtiin paljon tiukkoja tilanteita ja hyvää taistelua. Katsomossa nähtiin paljon porilasta väriä, sillä yhteisellä bussikuljetuksella sekä omilla autoilla paikalle oli saapunut noin 25 PVS:ää innokkaasti kannustanutta fania. Ykkösten pelissä TaTS:n Lauri Kiiski voitti kokeneen tasaisella pelillään Patrick Stenforsin 6-2, 6-3. Samaan aikaan naapurikentällä kakkosten pelissä Marcus Stenfors taipui TaTS:n Roni Rikkoselle luvuin 5-7, 4-6. Marcuksella oli ensimmäisen erän lopussa paikat ottaa erä haltuun, mutta Rikkonen vei ratkaisevat pisteen kotijoukkueen hyväksi. Tiukimmassa kaksinpelissä, eli kolmosten väännössä TaTS:n Tero Vilén asettui Tuomas Mannerta vastaan. Vaiherikkaan kamppailun jälkeen pisteet menivät kuitenkin kotijoukkueelle eräluvuin 4-6, 6-3, 10-7. Vielä tässä vaiheessa PVS:llä oli mahdollisuus säilyä liigassa, sillä Sata-Tennis oli häviämässä omia ottelujaan Laajasalossa Smash Helsinkiä vastaan. Voitto nelinpelistä olisi riittänyt uusintaotteluun Sata-Tennistä vastaan, mutta TaTS:n Kiiski/Rikkonen voittivat lopulta parin Manner/P. Stenfors luvuin 7-5, 3-6, 10-8.

PVS:n koko kausi oli täynnä tasaisia otteluja isoja seuroja vastaan. Harmittavasti hyvin monissa näistä tiukoista otteluista pallot pomppivat lopulta vastustajien eduksi ja valitettavasti tämä johti tämän päivän jälkeen PVS:n miesten liigajoukkueen tippumiseen talvikauden Tennisliigasta. Porin Verkkopalloseuran miesten liigajoukkue haluaa kuitenkin kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana ja tukena tämän kauden mittelöissä. Iso kiitos Läänin Kuljetus Oy:lle, joka toimi joukkueen pääsponsorina kauden aikana ja mahdollisti tänään Porin kannattajakaartin saapumisen Tampereelle. Siitä päästään hyvin seuraavaan, eli valtavat kiitokset kaikille teille, jotka olette olleen seuraamassa PVS:n joukkueen otteluita ja vilpittömästi tukemassa sekä luomassa porilaista meininkiä pelipaikoille. Ilman teitä monessa ottelussa ei olisi ollut niin huikea hurmos, mitä kauden aikana on päästy kokemaan. Niin kuin tekin olette jo monesti kauden aikana meille sanoneet, niin myös teille kuuluu oikein iso ”Hyvä PVS!” –huuto. Kiitos myös kaikille, ketkä olette auttaneet kotipelien järjestelyissä. Ilman teitä ei Porissa pelattuja otteluita oltaisi voitu järjestää. Haluamme kiittää myös Satakunnan Kansaa, YLEä, Radio Poria sekä muita median edustajia, jotka ovat luoneet näkyvyyttä porilaiselle liigatennikselle. Kiitos Porin Tennishallille viihtyisän pelipaikan järjestämisestä ja tarjoilujen mahdollistamisesta. Kiitos vastustajaseuroille kaikista tiukoista matseista ja erittäin hyvän vastuksen antamisesta. Ja kiitos vielä joukkueen kapteeni Viljami Laineelle, joka on ollut mahdollistamassa joukkueemme toimintaa, hoitamassa taustapuolen asioita ja tukemassa jokaisessa ottelussa. Tämän kokemuksen jälkeen on hyvä lähteä kohti uusia haasteita ja jo kesällä taistelu liigaan pääsystä jatkuu ykkösdivarissa.

Oikein hyvää vuotta 2019 kaikille mukana olleille.

Kiittäen PVS:n miesten liigajoukkue